vroedvrouw

Tijdens de zwangerschap wordt je medisch opgevolgd in de praktijk te Herselt. Dit gebeurt steeds in samenwerking met jouw huisarts en gynaecoloog. 

Na de geboorte van jullie kleine spruit en ontslag uit het ziekenhuis kom ik bij jullie thuis langs. Graag bied ik ondersteuning bij dit nieuwe hoofdstuk in jullie leven. 

Graag besteed ik extra aandacht aan de begeleiding bij borstvoeding en haal ik al mijn trucs boven om een fijne borstvoedingsperiode tegemoet te gaan.

Workshops

Wil je graag samen met je partner deelnemen aan de prenatale lessen en je voorbereiden op de komst van jullie baby? Ga zeker eens kijken welke workshops er allemaal beschikbaar zijn!

Een deskundige, persoonlijke en warme begeleiding

150876265_418227936101575_1315100038554434309_n

Na 10 jaar samen te leven met kleine kindjes in mijn ouderlijk huis (mijn mama is onthaalmoeder), groeide mijn interesse om in de wereld van kinderen verder te studeren. Wat is er mooier dan nieuw leven op de wereld? Doorheen mijn opleiding werd het snel duidelijk dat ik mijn beroep zou willen uitvoeren als vroedvrouw in de eerste lijn, als vroedvrouw aan huis.

Graag wil ik als vroedvrouw instaan voor een goede begeleiding van de zwangerschap en jullie ondersteunen in het nieuwe ouderschap. De zorgen die ik bied, worden dan ook steeds op maat aangepast aan de wensen van elk gezin (to be)…

Na mijn opleiding als vroedvrouw heb ik reeds extra opleidingen gevolgd om ouders nodige tips & tricks te kunnen geven om de ‘bijna’ perfecte ouder te zijn. Zo ben ik bijvoorbeeld opgeleid als draagconsulente, om een goede hechting tussen ouder en kind te bevorderen.

Om mama’s en hun mini hartediefjes te verwennen heb ik mij bijgeschoold in volgende massages: shantala babymassage, ontspanningsmassage & zwangerschapsmassage.

 

Praktische informatie

Als vroedvrouw ben ik geconventioneerd en werk ik volgens de derdebetalersregeling. Dit wilt zeggen dat de mutualiteit instaat voor de kosten van de consultaties, zowel pre- als postnataal.

Prenatale consultaties (consultaties als je zwanger bent) gaan door in mijn eigen praktijk: Neerstraat 2 – 2230 Herselt. Om alles goed bij te houden in een elektronisch dossier, vraag ik een éénmalige materiaal/dossierkost van 40 euro. Dit brengt als voordeel met zich mee dat er een goede samenwerking kan zijn tussen verschillende zorgverleners. De regels van de GDPR worden steeds in acht genomen. Dit wilt zeggen dat niet alle medische informatie zomaar gedeeld zal worden. Prenataal heb je recht op 12 bezoeken bij de vroedvrouw. Dit is inclusief de bezoeken bij de vroedvrouw in het ziekenhuis.

Postnatale bezoeken (wanneer je bevallen bent) gaan door bij jouw thuis. Voor een postnataal bezoek vraag ik een km-vergoeding tot bij jouw thuis te komen. Deze is afhankelijk van waar jullie wonen. Op het einde van onze consultaties zal je hier een factuur van ontvangen. Sommige hospitalisatieverzekeringen betalen deze kost terug. Na het ontslag in het ziekenhuis kom ik tot dag 5 na de geboorte elke dag bij jullie thuis langs. Daarna betaald de mutualiteit nog 6 huisbezoeken terug, tot jouw kindje 1 jaar oud is. Op doktersvoorschift kunnen er extra bezoeken ingepland worden.

Momenteel ben ik werkzaam in volgende regio’s:  Herselt, Ramsel, Houtvenne, Ramsel, Booischot, Begijnendijk, Heist-op-den-berg, Hulshout, Pijpelheide, Baal, Betekom, Gelrode, Aarschot, Langdorp, Rillaar, Scherpenheuvel, Scherpenheuvel-Zichem, Wolfsdonk, Messelbroek, Testelt, Averbode, Okselaar, Laakdal, Bergom, Varendonk, Westerlo, Zammel, Tongerlo, Oosterlo, Eindhout, Blauberg,  Oevel & Wiekevorst. Staat jouw gemeente niet tussen de lijst? Neem gerust contact met mij op.

Good practice logo

Sinds november 2020 ben ik trotse eigenares geworden van het ‘good practice logo’. Dit is het kwaliteitslabel voor goede praktijkvoering voor perinatale zorg door de vroedvrouw.

Dit wilt zeggen dat ik volgens evidence-based richtlijnen werk en een kwaliteitsvolle, continue en cliënt-gerichte opvolging voor kraamgezinnen kan waarborgen.  

Good practice logo

Privacy en verantwoordelijkheid

Het kleine avontuur kan niet aansprakelijk gesteld worden voor verloren voorwerpen of schade aan eigen spullen.

Begeleidende personen met besmettelijke ziekten of onder invloed van alcohol of verslavende middelen worden de toegang geweigerd tot Het kleine avontuur.

Het spreekt voor zich dat er binnen Het kleine avontuur steeds respectvol met elkaar zal omgegaan worden. Indien dit niet het geval is, heeft Het kleine avontuur het recht om mensen te weigeren of verwijderen.

Persoonsgegevens worden door Het kleine avontuur steeds verwerkt onder de regels van de GDPR.

Het kleine avontuur is niet aansprakelijk voor ongevallen die zich op het terrein van Het kleine avontuur voordoen. Het kleine avontuur is niet verantwoordelijk voor schade aan eigen voertuig of die van de wederpartij.